Hela gårdagen hade jag ett vansinnigt choklad sug. Vad gör man. Jo man bakar en chokladkaka.
Underbart recept med massor av chokladsmak. Vill du ändå ha lite mera så hacka ner 70 procentig choklad
i smeten. Mums. Smaken på kakan påminner om smaken på GB Sandwich. Säkert vansinnigt god till glass.
6 ekologiska ägg
3 msk Bakery+ sötning
150 gram smält osaltat smör
3 dl creme fraiche eller smetana
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa ägg och sötning ordentligt fluffigt. Häll i det något avsvalnade smöret och creme fraichen och blanda väl runt.
Blanda alla torra ingredienser och ev sikta ner kakaon. Blanda sedan ner det torra väl i smeten. Grädda i en sockerkaksform (1,5 l) som är bakplåtspapperklädd i 175 grader i ca 40 min.
Kakan blir hög och härlig:-)