KANELBULLAR

 
En av mina stora passioner här i livet är kanelbullar. Så med en ändrad livsstil kommer det då en massa frågetecken. Ska jag aldrig få äta kanelbullar igen? Svaret är givet. Jo det klart jag ska.
Hittade ett recept på marianneslchf. Som vanligt hade jag inga större förhoppningar då recept jag provat förr visat sig vara allt annat än kanelbulle liknande. Så jag bakade. Lät dem stå framme en stund då LCHF bröd smakar bäst efter att ha fått vila till sig lite i motsatts till annat bröd. Kunde dock inte vänta så länge då det doftade ljuvligt. Dom om min förvåning! De va jättegoda Äntligen har jag hittat ett substitut för mitt favorit fika. Här delar jag med receptet till dig.
 
 

Ingredienser:

4 ägg och 1 gula
2 msk sötning Bakery+
50 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 tsk kardemumma
1,5 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Fyllning:
50 gram supermjukt smör och kanel

 

 

1 uppvispad äggvita till pensling och ev lite hackade hasselnötter

 

 

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt i gärna 5 min. Häll i grädde och smöret, blanda väl. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten låt smeten svälla i minst  5 min.
Kavla sedan ut degen mellan två oljade bakplåtspapper, och dra loss översta pappret. Bred ut smöret och pudra rikligt med kanel över och rulla ihop den som en rulltårta.
Skär sedan bitar och lägg i bullformar. Pensla och strö över nötterna.
Grädda i 175 grader i ca 15 min.

 

Sockerkakan är också LCHF finns på Mariannes sida. Vill inte ha med den här då jag inte blev riktigt nöjd. Ska prova och göra om den lite.

Du hittar en tabell för hur mycket du behöver av olika socker på www.marianneslchf.se

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: