Ingredienser:
4 ägg och 1 gula
2 msk sötning Bakery+
50 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 tsk kardemumma
1,5 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Fyllning:
50 gram supermjukt smör och kanel
1 uppvispad äggvita till pensling och ev lite hackade hasselnötter
Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt i gärna 5 min. Häll i grädde och smöret, blanda väl. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten låt smeten svälla i minst 5 min.
Kavla sedan ut degen mellan två oljade bakplåtspapper, och dra loss översta pappret. Bred ut smöret och pudra rikligt med kanel över och rulla ihop den som en rulltårta.
Skär sedan bitar och lägg i bullformar. Pensla och strö över nötterna.
Grädda i 175 grader i ca 15 min.
Sockerkakan är också LCHF finns på Mariannes sida. Vill inte ha med den här då jag inte blev riktigt nöjd. Ska prova och göra om den lite.
Du hittar en tabell för hur mycket du behöver av olika socker på www.marianneslchf.se