KÖTTFÄRSPAJ

 

Det har blivit en hel del sallad i det sista. Längde verkligen efter något smaskigt att sätta tänderna i igår. Så hittade jag detta underbara recept på "56 kilo". Den är helt fantastisk. 

Pajdeg

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg

 

6 Portioner

1 sats pajdeg

500 gr köttfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk grillkrydda (utan socker och tillsatser)
salt, peppar
1 buljongtärning eller buljongpulver
1 dl passerade tomater

 

150 gr lagrad ost
3 dl creme fraiche

 

Ugn för pajskal 175 grader

Ugn för hela pajen 200 grader

 

Blanda alla torra ingredienser till pajen i en mixer med knivar. Lägg sedan i ägget och smör blanda tills det blir en deg. Fördela degen jämt i en form en bit upp på kanterna. Ställ i kylen i 30 min.

Stek lök och vitlök så dom får lite färg. Lägg åt sidan. Stek köttförs. Blanda i kryddor, buljongtärning ( den hoppade jag över) och passerade tomater samt löken. Ställ in paj skalet i ugnen i 8min ( eller tills den fått lite färg). Blanda ost och creme fraiche i en bunke. Häll köttfärsröran i pajskalen och toppa med ost röran. Sätt in i mitten av mugnen på 200 grader i ca 20 min. ( Eller tills pajen har fått en härlig färg. 

Servera gärna med  lite sallad och en klick creme fraiche.

Smaklig måltid

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: