LCHF - KAN MAN ÄTA FRUKT OCH BÄR ?

 

Skulle baka rabarber muffins idag och blev fundersam på om rabarber var Lchf vänligt. Hittade denna tabell på Kolhydrater i Fokus som i sin tur hittat den på Livsmedelsverket. Där finns mycket intressant och mycket att fundera på. Hur var det då med mina rabarber. Jodå visst går det bra 3,1g kolhydrater per 100g. Det bör vara max 5 kolh per 100g.:-) Här hittar vi även godkända avocado och hallon.

Kolhydrathalten i de vanligaste frukterna och bären. Siffrorna kommer från SLV och gäller 100 g rensad frukt och bär.

Livsmedel Mgd kcal Prot Fett Kolh Glukos Fruktos
Rabarber 100 18 1 0 3,1 0,2 0,3
Avokado 100 160 2 15 4,1 0,1 0,2
Hallon 100 28 1 1 4,4 1,6 2,2
Krusbär 100 32 1 1 5,8 2,8 2,4
Grapefrukt 100 30 1 0 6,5 2,2 2,6
Björnbär 100 34 1 0 6,9 2,7 2,5
Hjortron 100 45 1 1 7,7 4 3,7
Honungsmelon 100 37 1 0 8,3 1,4 1,6
Jordgubbar 100 38 0 0 8,3 2,9 2,4
Vattenmelon 100 38 1 0 8,7 1,8 3,5
Blåbär 100 46 1 1 8,9 3 2,9
Persika 100 40 1 0 9,0 1,4 1,3
Aprikos 100 46 1 0 9,0 1,6 0,9
Röda vinbär 100 44 1 0 9,1 2,9 4,4
Clementin 100 42 1 0 9,3    
Kiwi 100 48 1 0 10,1 4,4 4,1
Plommon 100 44 1 0 10,2 2,6 1,5
Apelsin 100 46 1 0 10,3 2,6 2,7
Lingon 100 52 1 1 10,9 4,3 4,2
Päron 100 47 0 0 11,0 1,4 5,4
Svarta vinbär 100 64 1 1 11,5 3,5 4
Äpple m skal 100 52 0 0 12,4 2,1 4,5
Vindruvor 100 74 1 1 16,2 7,4 7,3
Banan 100 97 1 1 21,8 4,4 2,7
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: