Skulle baka rabarber muffins idag och blev fundersam på om rabarber var Lchf vänligt. Hittade denna tabell på Kolhydrater i Fokus som i sin tur hittat den på Livsmedelsverket. Där finns mycket intressant och mycket att fundera på. Hur var det då med mina rabarber. Jodå visst går det bra 3,1g kolhydrater per 100g. Det bör vara max 5 kolh per 100g.:-) Här hittar vi även godkända avocado och hallon.
Kolhydrathalten i de vanligaste frukterna och bären. Siffrorna kommer från SLV och gäller 100 g rensad frukt och bär.
Livsmedel | Mgd | kcal | Prot | Fett | Kolh | Glukos | Fruktos |
Rabarber | 100 | 18 | 1 | 0 | 3,1 | 0,2 | 0,3 |
Avokado | 100 | 160 | 2 | 15 | 4,1 | 0,1 | 0,2 |
Hallon | 100 | 28 | 1 | 1 | 4,4 | 1,6 | 2,2 |
Krusbär | 100 | 32 | 1 | 1 | 5,8 | 2,8 | 2,4 |
Grapefrukt | 100 | 30 | 1 | 0 | 6,5 | 2,2 | 2,6 |
Björnbär | 100 | 34 | 1 | 0 | 6,9 | 2,7 | 2,5 |
Hjortron | 100 | 45 | 1 | 1 | 7,7 | 4 | 3,7 |
Honungsmelon | 100 | 37 | 1 | 0 | 8,3 | 1,4 | 1,6 |
Jordgubbar | 100 | 38 | 0 | 0 | 8,3 | 2,9 | 2,4 |
Vattenmelon | 100 | 38 | 1 | 0 | 8,7 | 1,8 | 3,5 |
Blåbär | 100 | 46 | 1 | 1 | 8,9 | 3 | 2,9 |
Persika | 100 | 40 | 1 | 0 | 9,0 | 1,4 | 1,3 |
Aprikos | 100 | 46 | 1 | 0 | 9,0 | 1,6 | 0,9 |
Röda vinbär | 100 | 44 | 1 | 0 | 9,1 | 2,9 | 4,4 |
Clementin | 100 | 42 | 1 | 0 | 9,3 | ||
Kiwi | 100 | 48 | 1 | 0 | 10,1 | 4,4 | 4,1 |
Plommon | 100 | 44 | 1 | 0 | 10,2 | 2,6 | 1,5 |
Apelsin | 100 | 46 | 1 | 0 | 10,3 | 2,6 | 2,7 |
Lingon | 100 | 52 | 1 | 1 | 10,9 | 4,3 | 4,2 |
Päron | 100 | 47 | 0 | 0 | 11,0 | 1,4 | 5,4 |
Svarta vinbär | 100 | 64 | 1 | 1 | 11,5 | 3,5 | 4 |
Äpple m skal | 100 | 52 | 0 | 0 | 12,4 | 2,1 | 4,5 |
Vindruvor | 100 | 74 | 1 | 1 | 16,2 | 7,4 | 7,3 |
Banan | 100 | 97 | 1 | 1 | 21,8 | 4,4 | 2,7 |