RABARBER- OCH KANELMUFFINS

Bilden gör deffinitivt inte dessa muffins rättvisa. Helt fantastiska. Fantastiskt mjuka och fräsha.Passar bra med lite hemgjord glass eller bara som dom är. Mina fick raskt hamna i frysen då jag inte riktigt kunde sluta att äta. Säger bara mmmmmums.

 

 

50 gram smält smör
5 ägg
1,5 msk Bakery+ sötning
1 dl grädde
1 dl Aman Prana kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

200-250 gram rabarber
25 gram osaltat smör
2 tsk kanel
1 msk Bakery+

 

 

Gör så här.
Ansa och skiva rabarbern, välj själv om du vill ha tunna skivor eller större bitar, eller varför inte blanda?
Stek upp rabarbern i smör, den ska absolut inte brännas. Strö över sötning och kanelen blanda väl runt, låt svalna av.
Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda ner grädden och det smälta smöret i smeten, blanda väl. Blanda torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten. Vänd sist ner rabarbern.
Skeda upp i formar och grädda mitten av ugnen 175 grader i ca 15-20 minuter.

Återigen tack til marianneslchf.

 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: