Under åren som Lchf:are har jag provat otaliga recept på pannkakor. De har antingen smakat ägg eller varit för bastanta pga mandelmjöl (den smeten gör sig bäst som våfflor). I går kväll bestämde mig för att prova ett nytt recept. Var tveksam pga de få ingredienserna. Döm om mi förvåning när jag knippsade av en bit, du vet som man gör ibland när man står och steker, stoppade i munnen och WOW. Det smakade som vanliga pannkakor. Helt makalöst. Jag är i himmlen. Äntligen en riktig pannkaka. Receptet är till 4 pannkakor. Det låter inte vidare mycket men efter 2 stycken var jag propp mätt. Då ska du veta att jag kan vanligtvis äta måååånga pannkakor.
Jag lyxade till det med lite jordgubbar och grädde med lite bakery+. Vill du vara strikt så behöver du bara byta jordgubbarna mot hallon istället. :-)
4 PANNKAKOR
3-4 pannkakor
2 dl grädde
1 dl gammeldags mjölk
1,5 msk fiberhusk (finns på glutenhyllan i välsorterade mataffärer)
4 ägg
1 nypa salt
2 krm vaniljextract eller 1 tsk vaniljpulver
smör/kokosfett att steka i.
Mixa ihop ingredienserna med stavmixer/visp och låt svälla i fem minuter. Stek i kokosfettet. Jag fyllde på med lite mjölk på slutet då smeten blir tjockare efter en stund.
Tackar Åse Falkman Fredriksson och bloggen 56kilo