Igår fick jag så äntligen baka igen. Länge sen var det. Inte för att jag inte haft tid utan för att det inte är någon bra ide för mig att ha massa gott hemma. Så är de med det. Men när jag var på jobb i helgen låg ett recept precis framför näsan på mig. Som om det bara väntade på att bli upptäckt. Jag fastnade vid den uppslagna tidningen och fick raskt fram papper och penna. receptet var på ett pumpa bröd. Som jag varit sugen på att baka med butternut squash. Som viktväktare blir man glad ,så man nästan slår en saltomotal, för alla ingredienser som inte ger några propoints.
7 dl riven butternut squash
4 ägg
2 dl kokosmjöl
0,5 dl smält kokos olja
1 msk pepparkakskrydda
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk pressad citron
Pumpafrön
ugn 175 grader
Skala och riv pumpa
Blanda med ägg, kokosolja och citron
Blanda ihop kokosmjöl, kryddor och bikarbonat
Blanda ihop allt
Klicka ut i en form klädd med bakplåtspapper
Strö över pumpafrön
Nedre delen av ugnen i 1,5 timmar
Ca 14 portioner 2pp/portion.
Smaklig!